FAMILY BUSINESS

Stolk Brothers is een gerenommeerd familiebedrijf dat al jaren gespecialiseerd is in de teelt van exclusieve Anthuriums.De 4e generatie bestaat uit de broers Pieter en David. Ondernemers die de huidige bedrijfswaarden innovatie, vriendelijk, oog voor detail, respect voor traditie, mens en milieu, doorzetten in de toekomst.

HISTORY

De historie van kwekerij Stolk voert terug naar het begin van 1900. De overgrootvader van de eigenaren Pieter en David Stolk begon rond het begin van de 20e eeuw met het kweken van komkommers onder plat glas in Bergschenhoek. Zijn zoon Jan, (de opa van de broers Pieter en David) nam tijdens de Tweede Wereldoorlog het bedrijf van zijn vader over. Hij begon met het kweken van sla en tomaten. Zijn producten werden alom gewaardeerd en kenmerkten zich door een hoogwaardige kwaliteit. De jongste twee zonen, Piet en Kees, kwamen in het bedrijf van hun vader werken. In de jaren 70 namen zij het bedrijf van hun vader over en gingen zij verder met het telen van tomaten en sla. Na een aantal jaren hebben ze de overstap gemaakt naar kamerplanten waarna zij zich specialiseerden in pot anthuriums. De teelt van anthuriums werd steeds verder en beter ontwikkeld. De traditionele, oranje anthurium werd vervangen door compactere anthuriumsoorten met veel bloemen en een diversiteit aan kleuren en vormen. Tevens werd een begin gemaakt met milieuvriendelijke telen. In 2012 diende de vierde generatie zich aan. Pieter en David zetten het bedrijf met een enorme enthousiasme, na overname van Piet en Kees Stolk, voort. Wij zijn klaar voor de toekomst en onze kinderen fietsen alweer door de kwekerij.

We care, we love, we bloom
ECO-FRIENDLY ANTHURIUMS SINDS 1925
DE HISTORIE VAN HET KWEKEN
  • 1900 t/m 1945 Henk Stolk
  • 1945 t/m 1973 Jan Stolk
  • 1973 t/m 2012 Piet en Kees Stolk
  • 2012 t/m anno Pieter en David Stolk
De historie van het kweken

De Anthuriums van Stolk Brothers zijn zeer vitaal. En dat is een kunst op zich. We doen er alles aan om dit te realiseren
Vanaf het prille begin van de kweek geven we onze anthuriums biologische meststoffen mee. Hierdoor ontstaan er zeer fijne haarwortels.
Deze haarwortels brengen de voedingen optimaal naar de bladeren en bloemen. Het resultaat! Een zeer vitale plant met frisse groene bladeren en diepgekleurde bloemen.
Deze kennis hebben we door de jaren heen verzameld. Generatie op generatie is deze kennis doorgegeven en geoptimaliseerd.